Nina Todorova

nina todorova psychanalyste therapeute creative bruxellesHallo, mijn naam is Nina en ik ben hier om te luisteren naar jouw verhaal.

Mijn doel als creatief therapeut is om samen met jou meer balans en vreugde te vinden in je relaties en dagelijkse activiteiten door middel van gesprekken, wandelen, kunst, dans of schrijven. Of je nu met iets specifieks kampt of de routine wilt doorbreken en vreugde in het leven wilt herontdekken, ik kan je helpen op deze weg.
Het is menselijk om twijfels, angsten, teleurstellingen, relatie- of opvoedingsproblemen te hebben. We hebben soms moeite om moeilijke situaties of schokkende ervaringen te accepteren. Vlak voor een transformatie lopen we soms vast. Wanneer de last zo zwaar wordt dat de dagen alleen maar vermoeidheid met zich meebrengen, is het tijd om een ruimte van vertrouwen en respect op te zoeken waar je veilig je problemen kunt bespreken en opnieuw durft dromen.

Mijn achtergrond omvat onderwijs en werk in vier landen en talen, enkele decennia ervaring met kunstprojecten, deejayen in de Argentijnse tango, persoonlijke psychoanalyse, Lacaniaanse klinische training en creatieve therapie-training. Centraal in mijn werk staat de overtuiging dat elk persoonlijk verhaal zijn plek heeft. Je moet dat verhaal eren en vertellen. Kunst is hierbij een existentiële pijler en we zullen ze ook exact zo gebruiken: therapie door creativiteit en esthetiek.

Ik kan je geen magische pil toedienen, maar wat ons werk je wel kan brengen is begrip en waardering voor jezelf. Mijn focus zal vooral liggen op ruimte maken voor jou en uitdrukken wat niet in woorden verschijnt. Er bestaat geen universele jij-formule. Alleen jij kunt die schrijven.

P.S. Is creatieve therapie alleen voor vrouwen?

Aangezien ik die vraag vaak hoor, maak ik graag duidelijk dat creatieve therapie voor iedereen is. Mannen nemen zelden het besluit om te spreken in een therapie, maar professionals in de geestelijke gezondheidszorg weten dat ze vier keer meer risico lopen op problemen met alcohol en drugs, en op depressie. Wat je kunt verwachten als je met mij samenwerkt, is dit:

  •  We houden een gesprek over de reden waarom je iemand wil zien en we formuleren je vraag of evalueren je situatie;
  •  Ik stel voor dat je praat of schrijft over wat je dwars zit. Maak een wandeling, praat erover, analyseer het, en stel je voor hoe je de moeilijkheid kan overwinnen;
  •  We komen wekelijks samen om een ritme te creëren dat je helpt om te kanaliseren wat in je opkomt op een gestructureerde manier, en om je situatie vanuit verschillende invalshoeken te bestuderen;
  • Je laatste sessie breekt aan wanneer je een punt van helderheid en evenwicht bereikt, en vooral wanneer je afstand hebt genomen van alles wat je niet meer nodig hebt, of wanneer je hebt geleerd om een aantal dingen anders aan te pakken.

Psychoanalist Brussel Psychotherapeut Ixelles - Dilbeek

Psychoanalist Brussel

Psychoanalist Brussel